NK - deelnemers

๐—ฆ๐—ผ๐—น๐—ฎ๐—ฟ ๐—•๐—ผ๐—ฎ๐˜ ๐—ง๐˜„๐—ฒ๐—ป๐˜๐—ฒ ๐˜๐—ฟ๐—ผ๐˜๐˜€๐—ฒ๐—ฒ๐—ฟ๐˜ ๐—ต๐—ฒ๐˜ ๐—ฟ๐˜‚๐—ถ๐—ด๐—ฒ ๐˜„๐—ฎ๐˜๐—ฒ๐—ฟ ๐˜ƒ๐—ฎ๐—ป ๐—ต๐—ฒ๐˜ ๐—ž๐—ฒ๐˜๐—ฒ๐—น๐—บ๐—ฒ๐—ฒ๐—ฟ ๐—บ๐—ฒ๐˜ ๐˜ƒ๐—น๐—ถ๐—ฒ๐—ด๐—ฒ๐—ป๐—ฑ๐—ฒ ๐˜‡๐—ผ๐—ป๐—ป๐—ฒ๐—ฏ๐—ผ๐—ผ๐˜

Tot Hemelvaartsdag hebben de leden van het zesde team van Solar Boat Twente nog om hun boot klaar te stomen voor het NK zonnebootrace in Akkrum, Friesland. Dat de zonneboot stabiel kan ‘vliegen’ is bekend. Dat is regelmatig te zien als er wordt getest op het Twentekanaal. Maar hoe doet het vaartuig dat op minder vlak water, als er golven zijn? Om dat te testen werd deze week het Ketelmeer opgezocht.

Over Solar Boat Twente

Solar Boat Twente is een team van 21 studenten van de Universiteit Twente en Hogeschool Saxion dat elk jaar een nieuwe boot ontwerpt, ontwikkelt en optimaliseert. Het doel is om op een milieubewuste manier jezelf te ontwikkelen op technisch en persoonlijk vlak.
Sinds september is het zesde team van Solar Boat Twente de uitdaging aangegaan om de zonneboot te optimaliseren; daarmee hoopt het team de concurrentie te verslaan bij verschillende races die komende zomer op het programma staan.