In 2010 bedacht een kleine groep Akkrummer ondernemers een themadag rondom duurzaamheid. Zij noemden het de Reuzedei. Inmiddels is de Reuzedei uitgegroeid tot een evenement dat zo’n 7.000 bezoekers trekt en volop in de belangstelling staat van de pers.

De Kolk, nabij de spoorbrug in Akkrum, is dé centrale locatie waar alle evenementen plaatsvinden. Hier komen bedrijven, organisaties, stichtingen, scholen én bezoekers samen die alles weten of willen weten over duurzaam wonen, werken en leven. Elk thema komt aan bod: energie, groen rijden, elektrisch varen, eerlijk voedsel, hergebruik en bewust leven. Ook worden er lezingen gegeven door een ‘duurzame reus’.

Jaarlijks wordt er ook gestreden om de felbegeerde titel van de NK Zonnebootrace. Diverse teams in verschillende klassen nemen deel. Dit brengt veel actie en spektakel op het water. 

Natuurlijk eindigen we elke Reuzedei met een knaller. Rond 19.30 uur verzamelen muzikale intermezzo’s in alle genres zich op diverse locaties en verandert Akkrum in het Venetië van het Noorden. Iedereen stapt bij elkaar in de boot – grote sloepen, kleine rubberboten – alles wat vaart krijgt de gelegenheid om te genieten van intieme mini-concerten. Een unieke en gezellige ervaring die je niet wilt missen.

Dit alles en meer ziet u tijdens de Reuzedei. Een dag vol innovatie en gezelligheid, lekker eten en muziek aan het water in het gezellige watersportdorp Akkrum.

Bestuur Stichting REUZEduurzaam

Voorzitter: Harry Haitsma (06-55363926)
Secretariaat: Antje Kneefel (06-23650766)
Penningmeester: Sjoerd Hannema (06-81466201)